Kipmuffins

Deze heerlijke muffins van kaas en kip zijn héél eenvoudig om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de oven doet het meeste werk. Ik vind het een lekker ontbijtje, maar ook voor lunch of tussendoortje zijn deze muffins heel geschikt.



Ingrediënten:

600 gram kipgehakt
60 gram geraspte kaas
1 ei
1 tl paprikapoeder
½ tl zout
Peper naar smaak

Bereiding:

Meng de ingrediënten in een kom en verdeel het mengsel over 10 muffins. Bak de muffins 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Haal de muffinvorm uit de oven en laat ze een aantal minuten rusten. Haal nu de muffins uit de vorm en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken. Onderin de vorm zal wat vloeibaar vet achterblijven, dat kun je gewoon wegspoelen.
De muffins zijn zowel warm als koud lekker.


P.S. Had je al gezien dat de receptenkaarten nu verkrijgbaar zijn? De voorraad slinkt, dus wacht niet te lang!
BESTEL DE RECEPTENKAARTEN!

Reacties

  1. Lekker zeg, ik ga ze maken! Altijd handig om dit als altenatief voor een bal gehakt te hebben. Kipgehakt is zo lastig om er een balletje van te draaien🤓

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt! Daarom maak ik er vaak gehaktbrood of deze muffins van! 😁

      Verwijderen
  2. Deze lijken me heel lekker, ik ga ze zeker maken. Ik wil vaker de airfryer gaan gebruiken, zouden deze daar in kunnen met silicone muffinvormpjes?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ik denk dat dat wel kan omdat het geen vloeibaar beslag is. Ik zou ze dan iets korter bakken!

      Verwijderen

Een reactie posten