17 oktober 2012

Drumsticks met citroen en knoflook uit de oven

Bij het recept van de appelmoes vertelde ik jullie al over mijn liefde voor gebraden kip. De appelmoes maakte ik dus bij deze heerlijke drumsticks met citroen en knoflook. Het zure van de citroen gaat heerlijk samen met de zoete appelmoes.

Ingrediƫnten:
6 drumsticks (600 gram drumsticks)
peper
zeezout
een bol knoflook
1 citroen
1 el  mosterd
2 el olijfolie
een paar takjes verse tijm

Bereiding:
Doe 1 tl olijfolie in een ovenschaal en wrijf met 1 teen knoflook de olie helemaal uit op de bodem van de schaal.
Roer in een kommetje de mosterd door de rest van de olie, samen met een flinke snuf peper en zeezout. Wrijf de drumsticks goed in met dit mengsel en leg ze in de ovenschaal.
Maak de overige teentjes knoflook los van de bol en schik ze rondom de kip. Je hoeft ze niet te pellen, als ze straks gaar zijn, kun je de gepofte zachte inhoud gemakkelijk uit de schil duwen.
Was de citroen en snijd hem in partjes. Leg ook deze partjes tussen de drumsticks. Leg nu de tijm op de kip en zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200°C. Bak de drumsticks 30 minuten en draai ze nu om. Zet ze terug in de oven en bak ze nog 15 minuten. Zet daarna de grill aan en bak de kip in 10 minuten zodat ze een knapperig korstje krijgen.

Tip: Blijf erbij wanneer de grill aan

staat,de drumsticks kunnen nu snel verbranden!

1 opmerking:

  1. O, dat lijkt me echt lekker. Hier zijn er een paar echt dol op kippenpoten.

    BeantwoordenVerwijderen