07 januari 2013

Botermalse varkenshaas

Een snelle manier om een varkenshaasje te bereiden, met als resultaat heerlijke kleine botermalse biefstukjes.  Net zo zacht als een varkenstournedos, maar een heel stukje voordeliger!

Ideaal als een kleine portie vlees volstaat, bijvoorbeeld bij rijk gevulde portabello's of een romige aardappelgratin. En gewoon een dagje weinig vlees kan natuurlijk ook helemaal geen kwaad!

Ingrediƫnten:
175 gram varkenshaas (middelste stuk)
1 el braadboter
vleeskruiden
1 el bloem

Bereiding:
Snijdt het stukje varkensvlees in mooie dikke plakken van ongeveer 1 cm dik. Gebruik het middelste stuk van de varkenshaas, zodat alle plakken even groot zijn.
Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met de kruiden en smeer dit lichtjes in. Draai het vlees om en doe dit ook aan de andere kant.
Schep de bloem in een laag klein bakje en wentel de plakjes vlees hier na elkaar doorheen. Schudt de overtollige bloem van het vlees.
Bak ze in de hete boter op hoog vuur aan beide zijden snel bruin, ongeveer 1 minuut per kant. Zet het vuur uit en laat nog 2 minuten rusten in de pan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen