14 januari 2013

Supersnelle pindasaus

Ken je dat? Je hebt een restje nasi of gehaktballetjes, maar de pindasaus is op... Toch is een klein beetje saus, ook bij een restje, wél erg lekker. Met onderstaand recept heb je in een handomdraai een lekker sausje voor 2 personen...

Ingrediënten:
2 el pindakaas
1 el ketjap
100 - 125  ml lauw water
gemalen rode chilipeper naar wens

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een magnetron-bestendig kannetje en roer zo goed mogelijk door elkaar. Wees voorzichtig met de peper. Zet het kannetje op vol vermogen 20 seconden in de magnetron. Roer daarna opnieuw goed door. Wanneer de pindasaus te dik is kun je wat meer water toevoegen. Breng eventueel op smaak met meer chilipeper. Zet terug in de magnetron om de juiste temperatuur te krijgen, maar roer voor gebruikt altijd goed door!
Varieer in smaak door wat gember- of knoflookpoeder toe te voegen...

Tip: Maak de saus niet te dun. Pindasaus bevat behoorlijk wat vet, en van een wat dunnere saus gebruik je automatisch minder!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen