03 mei 2013

Gestoofde courgette

Een heerlijk gezond en zomers bijgerecht. Gevonden in een oude Allerhande...

Ingrediƫnten:
2 courgettes
flinke handvol verse basilicum
2 el olijfolie
1 teen knoflook, in plakjes
1 blik gepelde tomaten (400 gram)

Bereiding:
Halveer de courgettes in de lengte en schraap met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de helften in schuine plakjes. Houd de helft van het basilicum apart en snijd de rest in reepjes.
Haal de tomaten uit het sap en snijd ze in wat kleinere stukken.
Foto uit Allerhande
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. Voeg de gesneden basilicum en de tomaten (met sap) toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 15 min. stoven. Scheur de rest van de basilicum in stukjes en strooi vlak voor serveren over de courgette.

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit zeg! Eigenlijk heel eenvoudig maar toch bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt erg lekker! En zo eenvoudig te bereiden. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen