24 juni 2013

Portobello gevuld met gehakt

Als ik een snelle en eenvoudige, maar wel gezonde maaltijd voor mezelf wil bereiden, kies ik regelmatig voor de portobello (of portobella). Vermoedelijk zou ik ze nog veel vaker eten als ze iets minder kostbaar zouden zijn :-)
Je kunt er eindeloos mee variëren, en ze zijn super voedzaam.
Dit keer vulde ik ze met gehakt en werd het een complete (koolhydraatarme) maaltijd.
Wanneer je het als voorgerecht serveert is 1 portobello per persoon ruim voldoende.

Ingrediënten voor 1 persoon:
2 portobello's
100 gram rundergehakt
25 gram gesnipperde rode ui
1 teen knoflook gesnipperd
½  tl paprikapoeder pikant
1 tl gehaktkruiden
1 tl olijfolie
⅛ tl peper
zout naar smaak
optioneel: 30 gram geraspte kaas

Bereiding:
Snijd de stelen los uit de portobello's en maak er kleinere stukjes van. Als er een brede rand aan zit kun je deze ook een beetje wegsnijden. (Je kunt ze nu beter vullen)
Verhit in een kleine koekenpan de olie en fruit de stukjes weggesneden portobello samen met de ui en de knoflook een paar minuten. Laat afkoelen. Voeg ze nu toe aan het gehakt, samen met de paprikapoeder, peper, gehaktkruiden en zout.
Zet de portobello's in een ovenschaal en schep op iedere portobello de helft van het gehaktmengsel.
Zet ze in een voorverwarmde oven (180 °C) en bak ze in 25-30 minuten gaar.

Voor een luxere variant kun je de geraspte kaas over de portobello's strooien... Jammie!

Tip: Voeg 100 ml kokend water toe onderin de ovenschaal, zodat ze niet teveel uitdrogen. De portobello's zullen wat vocht opnemen en daardoor wat sappiger worden, niet iedereen vindt dit lekker. Proberen dus!

2 opmerkingen:

  1. hoeveel graden moet de oven. ik denk 180 graden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad 180°C! Ik heb het toegevoegd aan het recept. Dank!

      Verwijderen