04 september 2013

Kruidenmix voor bami

In supermarkten en toko's zijn volop kruidenmixen en boemboe's te koop om bami te maken. Helaas bevatten deze vrijwel allemaal (veel) zout. Zelf een kruidenmix voor bami maken is helemala niet zo ingewikkeld. Je hebt een aantal gedroogde kruiden en specerijen nodig, en hiermee maak je een heerlijke mix die je meerdere keren kunt gebruiken!
Onderstaande hoeveelheid kruiden is ruim voldoende voor 500-600 gram mie. Natuurlijk kun je meer maken, en het later nog eens gebruiken. In een kruidenpotje op een donkere, droge plaats kun je de mix lang bewaren.

Omdat ik de knoflook en gember liever vers toevoeg, laat ik die persoonlijk weg uit de kruidenmix. 't Is maar wat je wilt!
Geen zin om zelf aan de slag te gaan met de mix? Je kunt online ook een heerlijke kruidenmix voor bami kopen die geen zout bevat, bijvoorbeeld bij www.dekruidenspecialist.nl.

Kruidenmix bami:
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel laos (Thaise gember)
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel ketoembar (korianderzaad)
½ theelepel sereh (citroengras)
½ theelepel koenjit (kurkuma)
½ theelepel djinten (komijnzaad)
¼ theelepel kaneel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten