27 november 2013

Gewokte ossenhaas met bamboe en taugé

Op de vraag 'Wat zou je kopen als het minder zout zou zijn?' antwoordde een meerderheid met het antwoord: woksauzen!
Daarom nog maar weer een lekker wokgerecht met weinig zout. De Aziatische kruiden zorgen voor enorm veel smaak. Met onderstaande hoeveelheden heb je voldoende voor 2 personen.

Ingrediënten:
2 el ketjap
2 tl rijstazijn
2-4 tenen gesnipperde knoflook
1 el sojasaus
200 gram ossenhaas
3 el Aziatische kruiden
2 el olijfolie
150 gram taugé
1 blikje bamboescheuten

Bereiding:
Maak de woksaus door de ketjap, rijstazijn en knoflook door elkaar te mengen.
Snijd de ossenhaas in blokjes.
Verhit een wok en voeg de olie toe als de pan heet is. Doe nu het vlees in de wok en bak het in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Doe daarna de saus erbij en bak 1 minuut mee.
Voeg nu de groenten en kruiden toe.  De groenten hebben erg weinig tijd nodig en moeten knapperig blijven! Schep het dus nog even om en serveer direct.
Zonder rijst is dit gerecht koolhydraatarm.

Tip:
Gebruik ook eens reepjes varkensvlees of kipfilet in plaast van rundvlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten