10 januari 2014

Broccolisoep

Broccoli staat bekend om zijn vele goede eigenschappen zoals het voorkomen van kanker en versterken van het immuunsysteem. Volgens Amerikaans onderzoek vertraagt deze groente ook de effecten van het verouderingsproces. Broccoli eten dus!
Verwerkt in deze heerlijke soep bijvoorbeeld... Wanneer je geen bouillon op voorraad hebt, kun je natuurlijk ook 1 of 2 bouillonblokjes gebruiken.
Ingrediƫnten:
1 liter zelfgemaakte groenten- of vleesbouillon
500 gram broccoliroosjes
3 sjalotten
2 el olijfolie
100 gram mascarpone
50 gram geraspte kaas
versgemalen peper

Bereiding:
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. De stam kun je schillen en in plakjes snijden, die smaakt even lekker als de roosjes!
Snipper de sjalotten.
Maak in een pan de olie warm en fruit de sjalotten 2 minuten. Doe daarna de broccoliroosjes erbij en roerbak 2 minuutjes. Doe nu de bouillon erbij, breng aan de kook en laat koken tot de broccoli gaar is.
Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Maak hem nu weer goed warm en voeg de mascarpone toe. Roer net zolang tot de kazen helemaal zijn opgenomen. Breng de soep verder op smaak met peper en zout.
Serveer met een toefje geraspte kaas in de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten