29 maart 2014

Ei-muffin met spek

Voor deze muffins gebruik ik geen (zout!) ontbijtspek, maar gewoon spek. Aan mijn slager vraag ik of hij dunne (vleeswaren)plakken van speklappen wil snijden.
Aan de rest van het gerecht wordt namelijk helemaal geen zout toegevoegd. Twee van zulke eitjes is een volledig ontbijt.
Deze muffins staan natuurlijk ook reuze gezellig op de paastafel!

Ingrediƫnten:
6 lange plakken ontbijtspek
6 eieren
40 gram gesnipperde ui
30 gram gesnipperde rode (punt)paprika
versgemalen peper
handvol verse bieslook
boter om in te vetten

Naturel variant: alleen ei en (ontbijt)spek
met versgemalen peper.
Bereiding:
Vet een muffinvorm (voor 6 muffins) goed in met boter.
Bedek de bodem en de rand van de vormpjes met het spek. Verdeel hierover de gesnipperde ui en paprika. Maal er verse peper over. Breek boven iedere opening een ei kapot. Strooi wat gesnipperde verse bieslook over ieder eitje.
Zet de muffins 20 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven.

2 opmerkingen:

  1. jammie, zo simpel en zo lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik heb het gevonden! 20 minuutjes in de oven. Eenvoudig en lekker!

    BeantwoordenVerwijderen