Misschien kennen jullie de leus 'breek de dag, tik een eitje' nog wel. Vroeger werd dit gebruikt in een reclame. Voor dit recept is het tikken van een eitje ook bijna alles wat je hoeft te doen.
Eenvoudig én lekker, helemaal mijn ding dus 😀
Voor de basisvariant gebruik je alléén ei en ontbijtspek. Natuurlijk kun je de 'muffins' verder opvrolijken met groene kruiden, snippers ui, snippers paprika of zelfs geraspte kaas of sambal. Leef je uit!
Ingrediënten:
6 ronde
6 niet al te grote eieren
peper en zout
Bereiding:
Vet een muffinvorm (voor 6 muffins) goed in met boter.
Bedek de bodem en de rand van de vormpjes met het spek. Verdeel hierover de gesnipperde ui en paprika. Maal er verse peper over. Breek boven iedere opening een ei kapot. Strooi wat gesnipperde verse bieslook over ieder eitje.
Zet de muffins 20 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven.
Eenvoudig én lekker, helemaal mijn ding dus 😀
Voor de basisvariant gebruik je alléén ei en ontbijtspek. Natuurlijk kun je de 'muffins' verder opvrolijken met groene kruiden, snippers ui, snippers paprika of zelfs geraspte kaas of sambal. Leef je uit!
Ingrediënten:
6 ronde
6 niet al te grote eieren
peper en zout
Naturel variant: alleen ei en (ontbijt)spek met versgemalen peper. |
Vet een muffinvorm (voor 6 muffins) goed in met boter.
Bedek de bodem en de rand van de vormpjes met het spek. Verdeel hierover de gesnipperde ui en paprika. Maal er verse peper over. Breek boven iedere opening een ei kapot. Strooi wat gesnipperde verse bieslook over ieder eitje.
Zet de muffins 20 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven.