13 maart 2014

Rucolasalade met rosbief en ei

Het bedenken van salades is langzaam maar zeker een nieuwe hobby geworden. Er komt geen einde aan de variatiemogelijkheden met sla. De rucola blijft toch wel een van mijn favorieten!
Onderstaande hoeveelheden zijn per persoon.

Ingrediƫnten:
40 gram rucola
60 gram rosbief
2 el pijnboompitten

1 groot ei
2 tl mooie extra vierge olijfolie
1 tl balsamico azijn
versgemalen peper

Bereiden:
Kook het ei zover dat het eigeel bijna gestold is. (Voor een groot ei: In koud water opzetten ongeveer 6 minuten)
Meng de azijn met de olijfolie en verdeel dit goed over de rucola. Bestrooi de salade rijkelijk met versgemalen peper.
Rol de rucola in de plakken rosbief en stapel ze mooi op. Leg de rucola die niet past netjes om de rolletjes heen.
Rooster ondertussen de pijnboompitten lichtbruin.
Pel het ei en snijd in vieren. Verdeel de partjes ei en de pijnboompitten over de rolletjes. Maal er nog een beetje peper over.

Tip: Wil je dat de rucola niet donker kleurt door de azijn? Neem dat een witte balsamico!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen