16 april 2014

Vleesrolletjes met alfalfa

Alfalfa is de Nederlandse naam van de spruitgroente Luzerne. De naam Al-fal-fa komt uit het Arabisch en betekent ‘vader van alle voedsel’. De groente lijkt wel een soort minitaugé, maar dat is het niet. Alfalfa is opvallend rijk aan calcium. Daarbij is het een heerlijk frisse groente, waarvan een klein rauw plukje aan 1001 gerechten nét even iets extra’s toevoegt.
Een leuke manier om al bij je ontbijt groenten te eten! Ook misstaan deze rolletjes niet bij een koud buffet of als hapje bij de borrel.


Voor dit rolletje kunnen in principe alle vleeswaren gebruikt worden die je lekker vindt en die makkelijk rollen.
Ik had gebraden kalfsrollade in de koelkast, maar ook rosbief, rookvlees of runderrollade zijn prima geschikt.


Ingrediënten:
100 gram vleeswaren naar keuze
1 bakje alfalfa (100 gram)
tube mayonaise
optioneel: partjes gekookt ei

Bereiding:
Spuit op een plak vleeswaren een sliertje mayonaise. Leg in het midden een flinke pluk alfalfa en rol het voorzichtig op. Leg de rolletjes naast elkaar op een schaal.
Een partje ei meerollen is lekker en voedzaam!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen