12 juni 2014

Satékip

Wanneer het buiten warm is, is het goed voor je lijf om een beetje pikant te eten. Vandaar dat in veel landen met tropische temperaturen het eten vaak zo pittig is.
Deze satékipjes kun je door de gemalen chilivlokken net zo pittig maken als je zelf wilt. Gebruik niet te veel als er kleine kinderen mee-eten!

Ingrediënten:
1,5 kilo kipvleugels/kipkluifjes
2 el olijfolie

2 tl satékruiden
1 tl sojasaus
gemalen chilivlokken naar smaak

Bereiding:
Maak een marinade van de olie en de kruiden en meng dit goed met de kip. Laat het intrekken, liefst een paar uur. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de kip 20 minuten in de oven, en daarna nog 10 minuten onder de grill. Houd in de gaten of de kip niet te donder wordt. In dat geval moet de grillstand wat lager of de kip wat lager in de oven.

Lekker met roergebakken groenten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen