09 oktober 2014

Puree van zoete aardappel

Een traditionele Hollandse maaltijd bestond nog geen 50 jaar geleden standaard uit aardappels, vlees en groenten. Hoewel dat af en toe heerlijk is, ben ik blij dat ook in Nederland steeds meer producten te krijgen zijn die oorspronkelijk niet hiervandaan komen.
De zoete aardappel wordt bijvoorbeeld gebruikt in de Surinaamse keuken. Ook staat hij op het traditionele menu voor Thanksgiving Day
Tegenwoordig verkoopt bijna iedere supermarkt deze zoete aardappel...

Ingrediënten voor 2-3 personen:
350 gram geschilde zoete aardappel
15 gram kokosolie
35 gram kokosroom
peper
zout
snuf kerrie

Bereiding:
Snijd de aardappel in grove stukken van 5x5 cm. Zet ze net onder water en kook ze in ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en laat nog even uitdampen op laag vuur.
Voeg nu de overige ingrediënten toe en prak alles met een vork tot een puree. Bepaal zelf hoe grof of fijn je de puree wilt...

2 opmerkingen:

  1. Ik ben lust graag (groenten) puree, maar nog nooit de combinatie van yams,kokosolie en kokosroom gemaakt, ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In Amerika aten wij dit inderdaad vaak ropnd Thanksgiving, maar in NL zie ik geen sweet potatoes. Leuk recept!

    BeantwoordenVerwijderen