04 december 2014

Popcorn

Een  recept van Chantal: 

Deze hartige popcorn maak je in een handomdraai.
Soms heb je wel eens trek in wat lekkers, maar misschien niet in een dure kant-en-klaar snack. Nu heb ik een alternatief voor je dat snel klaar is. De benodigde ingrediënten zijn goedkoop en lang te bewaren.
Mijn man stelde afgelopen zomer voor om eens popcorn mee te nemen op vakantie. Je hebt alleen maar een pannetje met deksel nodig en een kleine pit. Popcorn is in drie minuten klaar.



Ingrediënten voor 2 personen:
2 à 3 el olijfolie
40 gram (biologische) pofmais of popcorn
Snuf zout

Bereidingswijze:
Doe de olie in de pan en verdeel de maïs over de bodem.
Zet de pan met het deksel op een kleine pit met middelhoog vuur en laat hem gedurende 2 minuten staan.
Wanneer de mais begint te ploffen moet je de pan zachtjes heen en weer te bewegen, terwijl je de handvatten en het deksel vasthoudt met pannenlappen.
In de komende minuut gaat de mais ploffen en wordt het popcorn.
Haal de pan van het vuur als je geen plofgeluid meer hoort. Schudt met de pan. Als je geen gerammel van mais meer hoort is de popcorn klaar. Breng hem nu op smaak met een snuf zout en hussel het nog een keer goed door.

Eet smakelijk!

Variatie:
Vervang de olijfolie door geurige kokosolie voor een diepere smaak. De combinatie van kokosolie met zout is erg lekker. Smelt deze kokosolie eerst kort op matig vuur, voordat je de popcorn erbij doet.

1 opmerking: