31 januari 2015

Gevulde puntpaprika

Puntpaprika's zijn minder scherp van smaak dan gewone paprika's. Veel mensen vinden ze daarom lekkerder. Wanneer je ze netjes halveert, zijn ze ook goed geschikt om te vullen.

Ingrediënten voor 2 personen:
250 gram rundergehakt
3 puntpaprika's
2 el Mexicaanse kruidenmix
1 rode ui
½ rode peper
1 klein blikje tomatenpuree
1 teen knoflook
1 ei
25 gram geraspte kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C
Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes.
Leg de halve paprika's in een ingevette ovenschaal.
Snipper de rode peper, de ui en de knoflook.
Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de knoflook, peper, ui, Mexicaanse kruiden en tomatenpuree toe. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel het gehaktmengsel nu over de halve paprika's. Druk het gehakt goed aan.
Bak de paprika's twintig minuten. Verdeel nu de kaas erover en bak ze nu nog 5-10 minuten, afhankelijk van de grootte van de paprika's.

Tip: Lekker met een groene salade...

4 opmerkingen:

  1. Hoi Martine, waarom is dit gerecht GOK-oranje? Paprika valt toch onder GOK-groen? Ik ben net begonnen (dankzij jouw blog overigens, waarvoor dank) en nog e.e.a. aan het 'uitdokteren'.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De gele paprika is GOK-oranje. Wanneer je dus alleen rode paprika's gebruikt en geen trek krijgt erop, dan is het gerecht inderdaad groen!
      Paprika is één van de groenten waar sommige mensen snel trek van krijgen. Zelf ervaren dus!

      Verwijderen
    2. Ah, oke, nu snap ik het. Bedankt!

      Verwijderen