28 juli 2015

Gastblog: Aardbeien choco taart

Zoals beloofd verschijnt er de komende weken regelmatig een gastblog van de co-auters van het boek 'Natuurlijk samen koken' op mijn blog. Vandaag deel ik een recept van Helma van der Linden van Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk!

Helma van der Linden heeft haar eetstoornis-verleden omgezet in haar kracht. Over haar proces schrijft ze dagelijks een blog, waarin ze de weg naar een gezonde leefstijl met humor en herkenning beschrijft. Ze heeft inmiddels haar eigen bedrijf (Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk) waarbij ze mensen coacht op weg naar een gezonde leefstijl, en een reëel zelfbeeld. Haar motto: Als honger niet het probleem is, dan is eten niet de oplossing.

RECEPT:

Ingrediënten:
1 pak choco Noets
500 gram kwark
 ¼ courgette
400 ml water
3 eetlepels kokosolie
1 kilo aardbeien
2 repen chocolade (80% of meer)
2 eetlepels chiazaad
4 eetlepels kokos

Bereiding:
Maak de Noets chocomix aan met 400 ml water, 3 eetlepels kokosolie, en rasp daar 1/4 courgette doorheen. Doe deze in een taartvorm en bak 55 minuten op 180 graden. Laat deze vervolgens heel goed afkoelen. Smeer vervolgens de kwark over de bodem. Was de aardbeien. 500 gram aardbeien laat je inkoken, voeg daar 2 eetlepels chia zaad aan toe. Chiazaad neemt vocht op waardoor het geheel wat dikker word. (Zo kun je ook uitstekend jam maken). Laat deze massa afkoelen en smeer daarna over de kwark. Laat weer afkoelen. Tja, je moet even geduld hebben ;-) Vervolgens snijd je de andere 500 gram aardbeien in stukjes, deze verdeel je over de taart. Ziet er al lekker uit toch?

Smelt vervolgens de 2 choco repen au bain marie, wanneer deze gesmolten zijn, schep je de chocolade voorzichtige over de taart. Wanneer je het lekker vind kun je er wat kokos overheen strooien. Doe dat wel pas als de choco hard begint te worden, anders verdwijnt de kokos in de chocolade en dan zie je er niets meer van, het oog wil ook wat toch?

Zet de taart voor je die gaat eten een half uurtje in de vriezer! Lekker om zo te eten, maar wij waren het er allemaal over eens, ijskoud is het nog lekkerder!!!

O ja, en met kersen is de taart ook super lekker ;-)

Smakelijk!

Liefs Helma

Geen opmerkingen:

Een reactie posten