16 september 2016

Champignons met kaas en spek uit de airfryer

Voor Euronics Barneveld bedacht ik een aantal recepten voor de airfryer. Ik gebruikte de Montana Master Fryer XL. 

Deze champignons zijn in een mum van tijd gemaakt en de airfryer doet de rest. Lekker als voorgerechtje of als bijgerecht bij een frisse salade.
Houd je niet van geitenkaas? Vervang deze dan door bijvoorbeeld brie, camembert of pittige oude kaas.



Ingrediënten voor 4 personen:
12 grote champignons
24 dunne plakken pancetta of ontbijtspek
100 gram geitenkaas
peper

Bereiding:
Maak de champignons schoon en verwijder de steel. (Bewaar de stelen, je kunt ze wellicht in een ander gerecht verwerken!) Verdeel de geitenkaas over de 12 openingen in de champignons en strijk het glad. Dit is de bovenkant van de champignons...
Bestrooi de champignons nu royaal met peper. Door het gebruik van kaas én spek is extra zout niet nodig.
Vouw nu om iedere champignon 2 plakken ontbijtspek. Laat de uiteinden van de plakken op de onderkant uitkomen.

Bak de champignons 12 minuten op 180 °C en serveer ze warm.

Tip: Gebruik niet al te jonge kaassoorten. Oudere kazen smelten iets minder snel, waardoor de kans dat er kaas uit de champignons loopt kleiner is!

2 opmerkingen:

  1. Wauw, mijn favoriet! En dat voor in de airfryer. Toppie, bedankt, ga het zekers maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb die andere Actifry, die van Tefal........ daarmee zijn geen temperaturen in te stellen, gaat het daarin ook lukken?

    BeantwoordenVerwijderen