27 januari 2017

Gouden wintersoep van wortels, gember en kurkuma

Gouden wintersoep van wortels, gember en kurkuma
Ben je dit jaar ook gestart met het plan om gezonder te gaan eten? Dan past dit soepje helemaal in jouw voornemen!
Wist je dat kurkuma niet alleen een prachtige gouden kleur aan dit gerecht geeft, maar dat het ook nog eens vele gezondheidsvoordelen geeft?
Het werkt ontstekingsremmend, het is een boost voor je brein en het verkleint de kans op hart en vaatziekten. Gebruik kurkuma dus royaal in je dagelijkse maaltijden!

Ingrediƫnten voor 6 koppen soep:
1 kilo (geschrapte) wortels
2 grote witte uien
1 el vers gehakte gember
1,5 tl kurkuma
1 el grof Keltisch zeezout
peper
40 gram kokosolie
350 ml water
400 ml kokosmelk

Gouden wintersoep van wortels, gember en kurkumaBereiding:
Snijd de uien en wortels in grove stukken. Je kunt geschrapte wortels gebruiken maar dit is niet nodig, ook goed schoongewassen wortels zijn heerlijk!
Verwarm de kokosolie en fruit de uien met het zout, de gember en kurkuma ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. De ui moet niet bruin worden. Voeg nu de wortels, kokosmelk en water toe zet het vuur laag zodra het kookt.
Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen en maal daarna alles met een staafmixer tot een gladde, dikke soep. Voeg eventueel iets extra water toe als de soep te dik is.
Breng de soep nu verder op smaak met peper en zo nodig extra zout.
Wanneer de wortels niet zoet genoeg waren, kun je nu nog wat stevia toevoegen aan de soep. Doe dit alleen als het nodig is, en proef eerst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten