14 januari 2017

Warme peer met geitenkaas, dadel en walnoot

Warme peer met geitenkaas, dadel en walnoot
Omdat dit gerechtje zowel zoet als hartig is, kun je het als voorgerecht of als dessert serveren. De combinatie van geitenkaas, peer en walnoot is echt subliem en de dadel en honing maken het tot een compleet feestje!

Ingrediƫnten voor 2 personen:

1 grote peer bijvoorbeeld conference
2 Medjool dadels
20 gram walnoten
50 gram zachte geitenkaas
2 tl Golden Fiber Syrup/Steviala Swee Bee of honing


Warme peer met geitenkaas, dadel en walnoot

Bereiding:


Was de peer en snijd deze in de lengte doormidden. Schep met een theelepeltje voorzichtig het klokhuis eruit. Aan de bolle kant van de peer kun je een heel dun plakje wegsnijden, zodat deze beter blijft liggen.
Verdeel nu de geitenkaas over de twee peerhelften en druk de geitenkaas wat aan.
Halveer de dadels en verwijder zo nodig de pit. Snijd kleine blokjes van het vruchtvlees. Breek de walnoten in kleine stukjes en meng deze goed met de dadelstukjes. Schep dit op de met geitenkaas bedekte peer en druk ook dit aan. Zet de peerhelften naast elkaar in een ovenschaal. Schenk nu over iedere peer een theelepel Golden syrup of honing. Bak ze in een voorverwarmde oven 15-20 minuten op 180 °C.

Veel smulplezier gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen