Bol AlgemeenBol Algemeen

Aardbeienmousse

Aardbeienmousse

Wat een warmte was dat de afgelopen dagen... Niet normaal meer!
Van veel mensen hoorde en las ik dat ze nauwelijks eetlust hadden. Ook was het aantal salades in de dagmenu's aanzienlijk hoger dan normaal.
Voor dit heerlijke verfrissende recept moet je wel even het fornuis aanzetten, maar dat kan als het 's morgens nog koel is. 's Avonds na het eten haal je dan heel makkelijk een heerlijk dessert uit de koelkast!



Ingrediƫnten voor 4 personen:

500 gram aardbeien
100 gram slagroom
100 gram roomkaas
2 tl agar agar (te koop bij de Sligro en de grotere Albert Heijn)


Aardbeienmousse

Bereiding:

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Weeg 200 gram aardbeien af en pureer deze in een hoge beker zo fijn mogelijk. Doe dit gepureerde mengsel in een pannetje. Doe nu opnieuw 200 gram aardbeien in de beker en pureer deze grof, er mogen nog best wat stukjes aardbeien overblijven.

Klop de slagroom stijf en klop als laatste de roomkaas even mee.


Aardbeienmousse

Verwarm de gepureerde aardbeien in het pannetje en doe als het kookt de schepje voor schepje de agar agar erbij. Roer tot het goed is opgelost en laat het nog een minuutje zachtjes koken terwijl je blijft roeren.
Giet het nu terug bij de andere gepureerde aardbeien en roer het goed  door elkaar. Voeg al roerend het aardbeienmengsel toe aan de geklopte slagroom en roomkaas.
Je kunt het mengsel eventueel zoeter maken met Steviala Aardbei druppels of een neutrale vloeibare stevia.
Verdeel het mengsel over 4 glazen en laat de mousse opstijven in de koelkast.

Ik gebruik de zakjes agar agar in witte poedervorm. Deze lost makkelijk op wanneer je iets kortdurend kookt!


Voor het serveren:
Snijd de aardbeien die je nog niet hebt gebruikt in kwarten en verdeel deze over de mousse. Naar wens kun je ook nog slagroom als garnering gebruiken.