18 augustus 2018

Frisse selleriesalade met komkommer, rode ui en appel

Frisse selleriesalade met komkommer


Op salades raak ik nooit uitgekeken... Ze zijn snel klaar te maken, je hoeft er niet lang voor achter een heet fornuis te staan en salades zijn een heerlijke aanvulling bij een BBQ.

Ingrediënten:

1 komkommer of ± 350 gram mini-komkommer
1 grote appel
1 pot Ku­h­ne Sel­de­rij zoet­zuur
1 rode ui
100 gram Griekse yoghurt
50 gram mayonaise
½ tl zout
½ tl peterselie
½ tl bieslook
½ tl basillicum
½ tl selderij
Peper naar smaak


Frisse selleriesalade met komkommer

Bereiding:

Snijd de uiteinden van de komkommer. Heb je een grote komkommer? Maak er dan met de kaasschaf of een mandoline dunne plakjes van. Gebruik je mini-komkommers? Dan kun je er met de hand dunne plakjes van snijden. Niet té dun, dan wordt de salade te nat!
Snipper de rode ui en snijd de appel in kleine blokjes. Laat de selderij uitlekken in een zeef.
Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, de kruiden en het zout en peper. Doe alle groenten en de appelblokjes bij elkaar in een grote kom en voeg de dressing toe. Schep alles om, zodat de dressing goed door de salade gemengd is.



2 opmerkingen: