04 augustus 2018

Goud van oud: Snelle komkommer

Gebakken komkommer

Een heerlijk bijgerecht dat binnen 5 minuten op tafel staat. Ongelooflijk dat zoiets simpels zó lekker kan zijn. Zo zie je maar weer dat gezond koken gelukkig ook snel kan!


Ingrediënten:

1 komkommer
2 el balsamicoazijn
versgemalen peper
snuf zout
1 el olijfolie

Bereiding:

Schil de komkommer en snijd hem in de lengte 2x door, zodat je lange repen hebt. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens korte stukken van ongeveer 5 cm lang.

Verwarm een koekenpan de olie en bak de stukken aan allebei de kanten ongeveer 2 minuten, zodat de komkommer droog is en goed warm. Schenk de azijn er overheen en schep even nog om. Maal er een beetje verse peper overheen en naar wens een klein snufje zout.

Serveer direct!

2 opmerkingen:

  1. Hoi Martine,
    Worden de komkommers zacht naar het bakken?
    Heb ze verwarmd nog nooit gegeten, dus ben benieuwd.

    Groetjes, Wilma
    Complimenten voor je recepten, en je blog in het algemeen, je maakt er veel werk van!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Wilma!
      Ja, de komkommer wordt zeker wat zachter. Maar je moet het dus niet te lang bakken, want té zacht moeten ze niet worden. Dat is niet lekker, dan wordt het snotterig...

      Verwijderen