13 september 2018

Pastasaus

Pastasaus moet flink tomatensaus bevatten naar mijn mening... Natuurlijk is hij dan niet meer héél laag in koolhydraten, maar wel veel lekkerder bij een groot aantal gerechten.
Je kunt er wraps mee vullen, een pizzabodem mee bestrijken, taugé of courgetti doorheen doen of je kunt de saus gewoon oplepelen 😉

Vandaag mijn eenvoudige en snelle recept voor heerlijke pastasaus!





Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:

400 gram rundergehakt
200 gram gesneden prei
250 gram champignons
150 gram uiringen
2 teentjes knoflook
2 el Italiaanse kruiden
1 grote fles Passata (±  700 gram)
1 tl zout
½ tl witte peper
10 gram roomboter

Bereiding:

Smelt de roomboter in de hete pan en bak het gehakt in een paar minuten totdat het redelijk bruin gekleurd is. Voeg de ui en fijngesneden knoflook toe en bak dit met het gehakt nog 3 minuten.
Snijd de champignons doormidden en de helften vervolgens in plakjes. Voeg de champignons en de prei toe aan het gehaktmengsel en roerbak het op middelhoog vuur tot de groenten goed geslonken zijn. Voeg nu de passata toe en breng het aan de kook. Laat het geheel nog ongeveer 15 minuten pruttelen. Voeg naar smaak meer zout en peper toe.

Waar zou jij deze pastasaus het liefst mee combineren?


Nieuwe collectie Baby- en kinderkleding

2 opmerkingen: