Ingrediënten:
125 gram amandelmeel60 gram geraspte pittige kaas
1 ei
50 gram mascarpone
20 gram haverzemelen
1 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl chilivlokken of ½ tl chilipoeder (meer of minder naar smaak)
1 tl wijnsteenbakpoeder
½ tl zout
Bereiding:
Klop het ei los in een mengkom en voeg de overige ingrediënten toe. Schep het beslag in een rechthoekige bakvorm (30x23) en smeer het zo glad mogelijk uit. Gebruik eventueel de bolle achterkant van een lepel die je even nat maakt. Maak met een (pizza)mes de randen in het beslag, zodat je later makkelijk de crackertjes kunt breken. Je kunt ook zelf de maat bepalen en kiezen tussen veel kleine crackers of een paar grote.Bak de crackers 15 minuten op 200 °C. De crackertjes zijn nu na het afkoelen nog zacht. Wil je ze krokanter? Bak de crackers dan nogmaals 10 minuten op 160 °C.
Laat ze afkoelen voordat je ze breekt!
Gebruik je geen silliconenvorm? Bekleed de bakplaat of ovenschaal dan met bakpapier.
RESERVEER NU: