06 oktober 2018

Pittige koolhydraatarme kaascrackertjes

Ingrediënten:

125 gram amandelmeel
60 gram geraspte pittige kaas
1 ei
50 gram mascarpone
20 gram haverzemelen
1 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl chilivlokken of ½ tl chilipoeder (meer of minder naar smaak)
1 tl wijnsteenbakpoeder
½ tl zout

Bereiding:

Klop het ei los in een mengkom en voeg de overige ingrediënten toe. Schep het beslag in een rechthoekige bakvorm (30x23) en smeer het zo glad mogelijk uit. Gebruik eventueel de bolle achterkant van een lepel die je even nat maakt. Maak met een (pizza)mes de randen in het beslag, zodat je later makkelijk de crackertjes kunt breken. Je kunt ook zelf de maat bepalen en kiezen tussen veel kleine crackers of een paar grote.



Bak de crackers 15 minuten op 200 °C. De crackertjes zijn nu na het afkoelen nog zacht. Wil je ze krokanter? Bak de crackers dan nogmaals 10 minuten op 160 °C.
Laat ze afkoelen voordat je ze breekt!
Gebruik je geen silliconenvorm? Bekleed de bakplaat of ovenschaal dan met bakpapier.


RESERVEER NU:

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk! Hoeveel haal je uit het recept? En hoeveel mag je er als groen tussendoortje?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met mijn bakvorm haal ik 16 tot 20 crackertjes uit deze hoeveelheid. Ik eet er maximaal 4 als tussendoortje, maar ze zijn groen. Je mag ervan eten tot je verzadigd bent. Als je géén trek hebt kun je ze beter tot je maaltijd bewaren... Lastig hè ;-)

      Verwijderen