Chocolade... Het blijft een verleiding, zeker in december. Hoewel extra pure chocolade natuurlijk helemaal niet zo slecht is, blijf ik me toch ook aangetrokken voelen tot de gevulde bonbons en de karamel-zeezout repen. Maar ja, dan loopt het suikerpercentage per hapje wel flink op!
Om mijn 'gewone pure chocolade' een beetje op te leuken, maakte ik met twee extra ingrediƫnten heerlijke bonbons. Ze zijn niet vreselijk mooi geworden, maar wel erg lekker... En ach, je ziet dat ze zelfgemaakt zijn, leuk toch?
Ingrediƫnten voor 12 bonbons
100 gram smeltchocolade extra puur (verkade)12 hazelnoten
1/4 tl Keltisch zeezout (meer of minder naar smaak)
Bereiding:
Smelt de chocolade 'au bain marie' of in de magnetron op een lage stand. Wanneer je de chocolade rechtstreeks op het fornuis verwarmt, is de kans groot dat de chocolade verbrandt.
Leg in een bonbonvorm 12 hazelnoten. Roer het zout door de chocolade en giet dit voorzichtig in de 12 vormpjes. Laat de chocolade in de koelkast afkoelen en hard worden.
Druk de bonbons voorzichtig uit de vorm... Snoep smakelijk!