15 december 2018

Geroosterde puntpaprika met pijnboompitten en zeezout


De puntpaprika is wat zoeter en milder van smaak dan de gewone paprika, en daardoor meer geliefd bij veel mensen.
Met onderstaand recept maak je van een eenvoudige paprika een delicatesse! Omdat de paprika's koud ook erg lekker zijn, is dit ook een handig bijgerecht dat je van te voren klaar kunt maken en bij het (Kerst)diner gewoon op tafel kunt zetten.

Ingrediënten:

2 rode puntpaprika's
¼ tl knoflookpoeder
royaal versgemalen peper
1 el olijfolie
30 gram pijnboompitten
Zeezout naar smaak


Geroosterde puntpaprika's


Bereiding: 

Snijd de paprika's vanuit de punt voorzichtig open en verwijder de zaadjes en witte draden zo goed mogelijk. Bestrooi de binnenkanten van de paprika's met het knoflookpoeder en de peper.
Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 10-12 minuten in de airfryer op 180 °C.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Leg de geroosterde paprika's op een bord en strooi er royaal zeezout over. Verdeel daarna de geroosterde pijnboompitten over het bord.

Officieel mag je in een gok-groene maaltijd maximaal 50 gram paprika. Wanneer je echter na het eten van paprika niet snel weer trek krijgt én je er voldoende eiwitten/bij eet, mag het ook wel wat meer zijn dan 50 gram. Krijg je wél snel trek na het eten van puntpaprika? Bewaar dit gerecht dan voor je koolhydratenuur!


koken & tafelen algemeen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten