12 januari 2019

Zelf maken: Currykruiden


Ingrediënten voor currykruiden:

2 tl gemalen gember (djahé)
2 tl fenegriekpoeder
2 tl kurkuma
1 tl komijn (djinten)
2 tl korianderzaadjes
1 tl cayennepeper
4 tl paprikapoeder
1 tl kaneel
2 tl kardemom
2 tl uienpoeder
2 tl knoflookpoeder




Recept:

Doe 1 el curry-kruidenmix bij 100 ml geitenyoghurt en roer dit goed door. Voeg zout toe.
Sla 1 kipfilet (ongeveer 200 gram) plat met behulp van een koekenpan of een vleeshamer.
Leg de kip tijdens het platslaan tussen cellofaan, dan kun je dat daarna weggooien en voorkom je dat de sappen uit de kip rondvliegen.
Leg de kip nu in de yoghurtmarinade en laat het minimaal 2 uur intrekken.

Verhit 20 gram roomboter in een koekenpan en leg daarin de kip. Bak hem in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur aan beide zijden afwisselend, zodat hij goed gaar wordt. Bak hem niet te hard, dan verbrandt het yoghurtmengsel.

Serveer de kip bijvoorbeeld met courgetteblokjes, die je even bakt met het restant van de marinade.

1 opmerking:

  1. Dank je Martine, het lijkt me een heerlijk recept en dat ga ik morgen uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen