
Ingrediënten voor 2 personen:
4 eieren
400 gram oosterse roerbakgroenten
150 gram kipfilet
1 rode peper
3 el olijfolie
1 tl sojasaus
1 teen knoflook
¼ tl laos
¼ tl gemberpoeder
¼ tl sereh (citroengras)
peper en zout
Bereiding:
Snipper de knoflook en de rode peper. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi met peper en zout.
Verhit in een grote koekenpan 2 el olie en braad daarin de kipfilet in 4 minuten rondom bruin. Bak de laatste 2 minuten de kruiden, rode peper en knoflook mee.
Voeg nu de roerbakgroenten toe. Houd de taugé als dit lukt nog even apart.
Roerbak de groenten met de kip nog ongeveer 5 minuten totdat de groenten gaar zijn. Voeg zout naar smaak toe.
Breek de eieren in een grote kom en doe de sojasaus erbij. Klop met een mixer de eieren één minuut op de hoogste stand tot een schuimige massa.

Bak nu de taugé nog 1 minuut mee met de groenten.
Leg de omelet op een groot bord en schep de helft van de groenten erop. Klap de omelet voorzichtig dubbel. Schep de overige groenten naast de omelet.