Over Martine

Leuk dat je iets meer over mij wilt weten!
Ik ben Martine van den Brink, geboren in 1971. Omdat ik met een hartafwijking (tricuspidalis atresie) op deze wereld ben gekomen, heeft dat veel gevolgen voor mijn leven. Een van die gevolgen is dat ik ruim 15 jaar een streng zoutarm dieet heb moeten houden. Gelukkig is koken mijn hobby geworden en heb ik in de loop der tijd heel veel bijgeleerd. Koken zónder pakjes en zakjes bleek niet alleen gezonder, maar ook lekkerder!
Begin 2012 startte ik deze blog, om mijn recepten en tips met anderen te kunnen delen. In het begin plaatste ik voornamelijk zoutarme recepten. Inmiddels eet ik zelf niet meer zoutarm. Wel gebruik ik zoveel mogelijk ingrediënten uit de natuur en niet uit de fabriek. Zout kun je zelf toevoegen óf weglaten…
Kom je hier omdat je op zoek bent naar natriumarme recepten? Kijk dan eens op mijn nieuwe blog: zoutarm.blogspot.nl

In september 2013 wees iemand me op het programma 'Grip op Koolhydraten' (GOK) van Yvonne Lemmers. Dit heeft mijn leven én eetpatroon drastisch veranderd. Mijn strenge zoutbeperking is verleden tijd, ik moet nu 'verstandig omgaan met zout'. In de praktijk best een groot verschil. Ook op mijn blog heb ik al diverse berichten gepubliceerd over deze manier van eten. Je vindt ze HIER.
Er zullen in de toekomst dus ook steeds meer koolhydraatbeperkte recepten verschijnen.

En hoe leuk, in oktober 2015 is er een kookboek uitgekomen waaraan ik heb meegewerkt! Ik heb - hoe kan het ook anders - het hoofdstuk koolhydraatarm verzorgd. De titel van het boek is Natuurlijk samen koken. Echt een aanrader. HIER lees je meer informatie over het boek en hoe je het kunt bestellen.

Ik ben christen, getrouwd met Arie de Ruiter en heb naast koken nog meer hobby's, waaronder lezen en sinds kort ook fotograferen. Mijn man Arie schrijft romans, meer informatie hierover vind je op www.boekarie.nl. In maart 2015 is zijn laatste roman uitgekomen, getiteld Carmen!

Het feit dat ik God geloof, heeft een groot deel van mijn leven eigenlijk geen invloed gehad op mijn manier van eten. Pas de laatste twee jaar ben ik wat eten betreft steeds meer 'terug naar de natuur' gegaan. Ik verbaas me er nu dan ook over hoe ontzettend veel 'vulling' wij als westerlingen in onze mond stoppen waar we ons lichaam zeker geen dienst mee bewijzen. Ondertussen levert de natuur hele gezonde en mooie producten waar te weinig van eten. Ons lichaam, een tempel?
Onlangs stelde een vriendin van mij al vast dat er meer over gezonde voeding gepreekt zou moeten worden in de kerk en ik ben het helemaal met haar eens!

Als je het leuk vindt, kun je mij én de Keuken van Martine ook op twitter volgen! Daarnaast heeft mijn blog ook een eigen Facebook pagina, waarop de nieuwe recepten verschijnen.

Wanneer je een vraag of opmerking hebt, klik dan het tabblad 'contact' en vul het contactformulier in! Ik hoop dat je met veel plezier mijn blog zult lezen. Ik zie uit naar jullie reacties!

Groetjes van Martine

koken & tafelen algemeen