10 april 2012

Kruidenmixen

Veel van de kant-en-klaar kruidenmixen die in de winkels te koop zijn, bevatten veel zout. Jammer, want zo'n mix van kruiden geeft wel een leuke variatie van smaken aan je gerechten. Er zijn wel kruidenmixen zonder zout te koop, maar ook is het heel eenvoudig om deze kruidenmixen zelf te maken. Het is weinig werk en je hebt veel resultaat. Meng alle (gedroogde!) kruiden goed door elkaar en bewaar ze in een gesloten potje of busje op een donkere plaats.


5 verschillende kruidenmixen:

Algemene (vlees)kruidenmix:
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel gemalen peper
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel ketoembar (korianderzaad)

Italiaanse mix (lekker in pasta's):
2 theelepel oregano
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel basilicum
1 theelepel peterselie
1 theelepel lavas

Kruidige pepermix:
3 eetlepels gemalen peper
1 theelepel tijm
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel uienpoeder

Pittige viskruidenmix:
1 theelepel gemalen peper
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel dille

Chilipoeder mild:
3 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder (djinten)
2 eetlepels oregano
2 theelepels cayennepeper
½ theelepel knoflookpoeder 

Maak ook je eigen Shoarma-kruidenmix

Geen opmerkingen:

Een reactie posten