06 januari 2014

Sticky speklappen

Heerlijke kleverige speklappen... Om je vingers bij af te likken!

Ingrediƫnten:
1 klein blikje tomatenpuree
2 el honing
1 el geraspte gemberwortel
2 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
mespuntje cayennepeper
500 gram speklappen
1 tl tabasco

Bereiding:
Meng de tomatenpuree, honing, tabasco, gemberwortel, balsamicoazijn en olie. Bestrijk de speklapjes met dit mengsel. Verhit een grillpan, koekenpan met antiaanbaklaag of de ovengrill en rooster de speklapjes circa 6 minuten per kant. Draai ze regelmatig om. Lekker met hutspot of andijviestamppot.

4 opmerkingen:

  1. hoe zit het met het kaliumgehalte van de tabasco? is dat ook bekend? En van ketjap lo salt?
    Groetjes, Anja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas Anja, deze waarden ken ik ook niet! Van de tabasco zal het niet hoog zijn neem ik aan, omdat deze ook niet zout hoeft te smaken. Bij de ketjap twijfel ik, denk dat hij daar hoger in is!

      Verwijderen
    2. Wij deden er nog sambal bij en de speklapjes met een beetje rijst en wokbakgroente.

      Gr. Linda

      Verwijderen