03 februari 2014

Witte bonen in tomatensaus-soep

Een variant op onderstaande soep maakte Matt Preston eens bij Masterchef Australië. Een ideale soep als je te weinig energie hebt om te koken. Hij is zéér voedzaam en gezond. Naar wens kun je vlees toevoegen, maar ook zonder is het een volwaardige maaltijd!
Met onderstaande hoeveelheden heb je een flinke pan vol, maar de soep laat zich prima invriezen!

Ingrediënten voor 6 personen:
3 middelgrote potten (350-400 gram) witte bonen in tomatensaus
1 blik tomatenblokjes
150 ml volle melk
150 ml slagroom/kookroom
0,5 tl gemalen korianderzaad
witte peper
1 kruidenbouillonblokje

Bereiding:
Los 1 bouillonblokje op in een scheutje kokend water. Warm deze bouillon samen met de witte bonen, de tomatenblokjes met sap, de peper en korianderzaad op in een pan en maal ze daarna met de staamixer fijn. Voeg nu de room en melk toe terwijl je blijft mixen met de staafmixer. Het moet fluweelzacht worden. Warm nog even door en verdeel over de borden.

Tip 1: Strooi een eetlepel uitgebakken, fijngesneden spekjes over de soep.
Tip 2: Eet je koolhydraatbewust? Neem dan een klein kopje van deze soep en eet er een salade bij of een groene smoothie met veel groene groenten.

3 opmerkingen:

  1. Lekker, ik voeg ook wel eens aan mijn "normale" tomatensoep wat witte bonen toe...mmmm erg lekker en voedzaam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik snap het van die melk niet... we mogen met GOK toch geen melk Martine?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarom niet Sylvia? Door de witte bonen is het recept alleen geschikt voor het koolhydratenuurtje. Dan mag je best een scheutje melk in een gerecht.
      Dagelijks bekers melk in je uurtje zou ik wel afraden overigens!

      Verwijderen