.jpg)
Met onderstaande hoeveelheden heb je een flinke pan vol, maar de soep laat zich prima invriezen!
Ingrediënten voor 6 personen:
3 middelgrote potten (350-400 gram) witte bonen in tomatensaus
1 blik tomatenblokjes
150 ml volle melk
150 ml slagroom/kookroom
0,5 tl gemalen korianderzaad
witte peper
1 kruidenbouillonblokje
Bereiding:
Los 1 bouillonblokje op in een scheutje kokend water. Warm deze bouillon samen met de witte bonen, de tomatenblokjes met sap, de peper en korianderzaad op in een pan en maal ze daarna met de staamixer fijn. Voeg nu de room en melk toe terwijl je blijft mixen met de staafmixer. Het moet fluweelzacht worden. Warm nog even door en verdeel over de borden.
Tip 1: Strooi een eetlepel uitgebakken, fijngesneden spekjes over de soep.
Tip 2: Eet je koolhydraatbewust? Neem dan een klein kopje van deze soep en eet er een salade bij of een groene smoothie met veel groene groenten.