23 januari 2015

Omelet met kip en oosterse roerbakgroenten

Het voordeel van een omelet vind ik dat je er zo heerlijk mee kunt variëren. Dit keer koos ik voor kipfilet en oosterse roerbakgroenten. Met pindasaus, gebakken banaan en kroepoek is het niet meer koolhydraatarm, maar wel lekker :) Maar ook zonder dat is het een stevige  lunch voor 2 personen met een flinke hoeveelheid groenten. Een aanrader dus!

Ingrediënten voor 2 personen:
4 eieren
400 gram oosterse roerbakgroenten
150 gram kipfilet
1 rode peper

3 el olijfolie
1 tl sojasaus
1 teen knoflook
¼ tl laos
¼ tl gemberpoeder
¼ tl sereh (citroengras)
peper en zout

Bereiding:
Snipper de knoflook en de rode peper. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi met peper en zout.
Verhit in een grote koekenpan 2 el olie en braad daarin de kipfilet in 4 minuten rondom bruin. Bak de laatste 2 minuten de kruiden, rode peper en knoflook mee.
Voeg nu de roerbakgroenten toe. Houd de taugé als dit lukt nog even apart.
Roerbak de groenten met de kip nog ongeveer 5 minuten totdat de groenten gaar zijn. Voeg zout naar smaak toe.
Breek de eieren in een grote kom en doe de sojasaus erbij. Klop met een mixer de eieren één minuut op de hoogste stand tot een schuimige massa.
Verhit de resterende olijfolie in een andere koekenpan en bak daarin de omelet in ongeveer 6 minuten gaar. Leg een grote deksel op de pan, dan hoeft de omelet niet gedraaid te worden.
Bak nu de taugé nog 1 minuut mee met de groenten.

Leg de omelet op een groot bord en schep de helft van de groenten erop. Klap de omelet voorzichtig dubbel. Schep de overige groenten naast de omelet.

2 opmerkingen: