18 februari 2017

Makreelsalade; een bron van omega 3-vetzuren

Makreelsalade op vezelcracker
Veel mensen hebben een tekort aan omega 3-vetzuren. Deze zijn ontzettend belangrijk voor onze gezondheid! Vette vis levert véél van deze vetzuren en het is dus verstandig om die regelmatig te eten. Makreel is zo'n vette vis!

Wellicht maak je van een blikje tonijn wel eens zelf een salade. Niets mis mee! Maar een salade van verse gerookte makreel is nóg voller van smaak en steviger van structuur.
Deze salade smaakt heerlijk op een (koolhydraatarme) vezelcracker, op plakken komkommer, door een groene salade of op een geroosterde puntpaprikahelft.



Ingrediënten voor een makreelsalade voor 2 personen: 

 1 gerookte makreel (± 225 gram filet)
75 gram Griekse yoghurt
25 gram mayonaise
½ rode ui
Makreelsalade op vezelcracker1 tl viskruiden
1 tl dille
1 zure augurk
peper
zout

Bereiding:

Fileer de makreel, trek de huid eraf en verwijder eventuele achtergebleven graatjes. Vind je dit teveel gedoe? Je kunt ook makreelfilet kopen. In dat geval hoef je alleen nog de huid eraf te halen.
Pluk het vlees van de filets in klein stukjes en bewaar dat in een mengkom.
Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de augurk in hele kleine blokjes. Doe ze beide bij de makreel en voeg nu ook de overige ingrediënten toe. Roer alles goed door.

Tip: Garneer de salade met een paar kappertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen