Wellicht maak je van een blikje tonijn wel eens zelf een salade. Niets mis mee! Maar een salade van verse gerookte makreel is nóg voller van smaak en steviger van structuur.
Deze salade smaakt heerlijk op een (koolhydraatarme) vezelcracker, op plakken komkommer, door een groene salade of op een geroosterde puntpaprikahelft.
Ingrediënten voor een makreelsalade voor 2 personen:
1 gerookte makreel (± 225 gram filet)75 gram Griekse yoghurt
25 gram mayonaise
½ rode ui

1 tl dille
1 zure augurk
peper
zout
Bereiding:
Fileer de makreel, trek de huid eraf en verwijder eventuele achtergebleven graatjes. Vind je dit teveel gedoe? Je kunt ook makreelfilet kopen. In dat geval hoef je alleen nog de huid eraf te halen.Pluk het vlees van de filets in klein stukjes en bewaar dat in een mengkom.
Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de augurk in hele kleine blokjes. Doe ze beide bij de makreel en voeg nu ook de overige ingrediënten toe. Roer alles goed door.
Tip: Garneer de salade met een paar kappertjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten