Van de BBQ: Champignons ingerold in spek

Champignons in spek van de BBQ

De zomer is dit jaar vroeg begonnen en veel Nederlanders hebben inmiddels al meerdere keren de BBQ aangehad. Toch hoor ik nog vaak van mensen dat er bij de BBQ helemaal géén groenten geserveerd worden. Wat een gemiste kans!
De bloemkoolhuzarensalade is heerlijk bij de BBQ, maar groenten kunnen ook óp de BBQ. Deze champignons heb ik ingerold in ontbijtspek en blijven heerlijk sappig. Echt een aanrader!

In de winter kun je deze spiesjes natuurlijk ook heerlijk in de oven of airfryer bereiden. Afgekoeld misstaan de champignons ook niet op een tapasbuffet.



Ingrediënten voor 4 spiesen:

8 middelgrote champignons
4 plakken ontbijtspek
peper


Champignons in spek als tapashapje





Bereiding:

Halveer de plakken ontbijtspek in de breedte. Borstel de champignons schoon (niet wassen!) en wikkel om iedere champignon een halve plak ontbijtspek. Prik de champignons zó op de spies, dat het spek goed vast komt te zitten.
Bestrooi de ingerolde champignons royaal met peper.

Rooster de champignon-spiesen in ongeveer 10 minuten rondom bruin.

Tip: Gebruik je houten satéprikkers? Week deze dan voordat je ze gebruikt een half uurtje in water. Ze zullen nu veel minder snel verbranden.


Reacties

  1. Zo simpel en het ziet er zo lekker uit! Ik ga deze de volgende barbecue uitproberen! Groetjes Annelies

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En, is het al gelukt Annelies? We hebben al volop BBQ-weer gehad gelukkig!

      Verwijderen
  2. Beetje late reactie, maar ze zijn heerlijk!! Ze staan inmiddels als vast onderdeel op ons barbecue menu :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten