De bloemkoolhuzarensalade is heerlijk bij de BBQ, maar groenten kunnen ook óp de BBQ. Deze champignons heb ik ingerold in ontbijtspek en blijven heerlijk sappig. Echt een aanrader!
In de winter kun je deze spiesjes natuurlijk ook heerlijk in de oven of airfryer bereiden. Afgekoeld misstaan de champignons ook niet op een tapasbuffet.
Ingrediënten voor 4 spiesen:
8 middelgrote champignons4 plakken ontbijtspek
peper
Bereiding:
Halveer de plakken ontbijtspek in de breedte. Borstel de champignons schoon (niet wassen!) en wikkel om iedere champignon een halve plak ontbijtspek. Prik de champignons zó op de spies, dat het spek goed vast komt te zitten.Bestrooi de ingerolde champignons royaal met peper.
Rooster de champignon-spiesen in ongeveer 10 minuten rondom bruin.
Tip: Gebruik je houten satéprikkers? Week deze dan voordat je ze gebruikt een half uurtje in water. Ze zullen nu veel minder snel verbranden.