21 juli 2018

Patatkruiden



Heb jij toevallig een potje 'patatkruiden' in je kast staan? Dan ben ik er vrijwel zeker van dat deze kruidenmix ongewenste smaakversterkers bevat. Bij Grip op Koolhydraten proberen we deze smaakversterkers zo veel mogelijk te vermijden. Ik kon in de supermarkt geen enkel potje 'patatkruiden' vinden die aan mijn voorwaarden voldeed. Dus ik ging zelf aan de slag!





Ingrediënten:

3 el paprikapoeder
1 tl uipoeder
1 tl zwarte peper
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl knoflookpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl gemalen mosterdzaad
1 tl kurkuma
1 tl gember
2 el zout


Bereiding:

Meng alle kruiden met het zout en roer het goed door. Bak je patat zoals je gewend bent er strooi er voor het serveren een theelepel patatkruiden over.

Tip: Eet niet alleen patat, hoe lekker de kruiden ook zijn, maar combineer het met vlees of vis én met een flinke hoeveelheid groenten!



Vakantie!

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk Martine deze patatkruiden moet alleen aan het zout wennen zonder heb je net niet de smaak die je van patat wil hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt het zou weglaten en gewoon nog wat zout los toevoegen natuurlijk. Of dieetzout!

      Verwijderen