16 maart 2012

Snelle aardappelgratin uit de magnetron

Omdat ik het voor 1 persoon niet altijd handig vind om aardappels te koken, heb ik een aardappelreceptje bedacht dat snel klaar is en toch heel lekker! In 10 minuten staat je heerlijke aardappelgratin op tafel!


Ingrediënten voor 1 persoon:

150 gram geschilde vastkokende aardappel
25 gram pittige geraspte kaas
25 ml slagroom
20 ml water
⅛ tl paprikapoeder
¼ tl oregano
peper
zout

Bereiding:

Snijd de aardappel(s) in dunne plakjes.
Doe de aardappelschijfjes (rauw!) met het water in een klein ovenschaaltje dat in de magentron kan. Kook de aardappels (liefst met een magnetrondeksel) op vol vermogen ongeveer 2 minuten.
Laat het nog 2 minuten nagaren. Controleer of aardappelen vrijwel gaar zijn. Zo niet, verleng de kooktijd dan met 1 minuut en laat nog een extra minuut nagaren. De kooktijd is afhankelijk van het vermogen van de magnetron en of de aardappelschijfjes erg over liggen.

Giet eventueel overtollig vocht af. Verdeel de room over de aardappels en bestrooi met het paprikapoeder, oregano, peper en zout. Verdeel de geraspte kaas nu over de aardappels.
Zet de schaal nu weer 2 minuten op vol vermogen in de magnetron, nu zónder deksel. Laat weer 2 minuten nagaren zonder deksel.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten