Deze geroosterde tomaten staan bij ons vaak op het menu, zo lekker zijn ze. De bereiding duurt lang, maar is eenvoudig.
Je hebt nodig:
8 rijpe trostomaten, 25 ml olijfolie extra vierge, 2 tenen knoflook (kern verwijderen), theelepel italiaanse kruiden, peper
Snijd de knoflook heel fijn en voeg samen met de kruiden en wat versgemalen peper toe aan de olijfolie. Laat dit mengsel minimaal een half uur staan zodat de smaken goed in de olie trekken.
Halveer de tomaten en zet ze met de snijkant omhoog op een bakplaat. Let bij het doorsnijden van de tomaten goed op; snijd niet door de plek waar de tak zat, maar halverwege de tomaat. Op die manier zijn alle zaadkamers goed zichtbaar en kan er het meeste vocht verdampen.
Roer de olie nog eens door en bestrijk met een kwast de bovenkanten van de tomaten. Besmeer royaal en zorg dat de stukjes knoflook verdeeld zijn over de tomaten.
Schuif de bakplaat in de (voorverwarmde) oven op 150 graden en laat minimaal 90 minuten roosteren.
Je hebt nodig:
8 rijpe trostomaten, 25 ml olijfolie extra vierge, 2 tenen knoflook (kern verwijderen), theelepel italiaanse kruiden, peper
Snijd de knoflook heel fijn en voeg samen met de kruiden en wat versgemalen peper toe aan de olijfolie. Laat dit mengsel minimaal een half uur staan zodat de smaken goed in de olie trekken.
Halveer de tomaten en zet ze met de snijkant omhoog op een bakplaat. Let bij het doorsnijden van de tomaten goed op; snijd niet door de plek waar de tak zat, maar halverwege de tomaat. Op die manier zijn alle zaadkamers goed zichtbaar en kan er het meeste vocht verdampen.
Roer de olie nog eens door en bestrijk met een kwast de bovenkanten van de tomaten. Besmeer royaal en zorg dat de stukjes knoflook verdeeld zijn over de tomaten.
Schuif de bakplaat in de (voorverwarmde) oven op 150 graden en laat minimaal 90 minuten roosteren.