Deze geroosterde tomaten staan bij ons vaak op het menu, zo lekker zijn ze. De bereiding duurt lang, maar is eenvoudig.
Je hebt nodig:
8 rijpe trostomaten, 25 ml olijfolie extra vierge, 2 tenen knoflook (kern verwijderen), theelepel italiaanse kruiden, peper
Snijd de knoflook heel fijn en voeg samen met de kruiden en wat versgemalen peper toe aan de olijfolie. Laat dit mengsel minimaal een half uur staan zodat de smaken goed in de olie trekken.
Halveer de tomaten en zet ze met de snijkant omhoog op een bakplaat. Let bij het doorsnijden van de tomaten goed op; snijd niet door de plek waar de tak zat, maar halverwege de tomaat. Op die manier zijn alle zaadkamers goed zichtbaar en kan er het meeste vocht verdampen.
Roer de olie nog eens door en bestrijk met een kwast de bovenkanten van de tomaten. Besmeer royaal en zorg dat de stukjes knoflook verdeeld zijn over de tomaten.
Schuif de bakplaat in de (voorverwarmde) oven op 150 graden en laat minimaal 90 minuten roosteren.
Je hebt nodig:
8 rijpe trostomaten, 25 ml olijfolie extra vierge, 2 tenen knoflook (kern verwijderen), theelepel italiaanse kruiden, peper
Snijd de knoflook heel fijn en voeg samen met de kruiden en wat versgemalen peper toe aan de olijfolie. Laat dit mengsel minimaal een half uur staan zodat de smaken goed in de olie trekken.
Halveer de tomaten en zet ze met de snijkant omhoog op een bakplaat. Let bij het doorsnijden van de tomaten goed op; snijd niet door de plek waar de tak zat, maar halverwege de tomaat. Op die manier zijn alle zaadkamers goed zichtbaar en kan er het meeste vocht verdampen.
Roer de olie nog eens door en bestrijk met een kwast de bovenkanten van de tomaten. Besmeer royaal en zorg dat de stukjes knoflook verdeeld zijn over de tomaten.
Schuif de bakplaat in de (voorverwarmde) oven op 150 graden en laat minimaal 90 minuten roosteren.
Wat leuk dat je dit recept erop zet! Heb ik net toevallig afgelopen week voor het eerst gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenHet was heerlijk..alleen de geur al :)
Heerlijk recept! Vind zelf 90 minuten niet zo lang voor iets lekkers, maar oke. En inderdaad, de geur alleen al is al superjammie...!
BeantwoordenVerwijderenik vind dit een heel lekker recept maar je doet het olijfolie extra vierge
BeantwoordenVerwijderennu heb ik wel eens gehoort dat je deze niet mag opwarmen.
wel gewone olijf olie
weet jij daar iets meer van?
Je hebt gelijk dat je deze olie niet te hoog moet verhitten. Maar 150 graden is volgens mij geen probleem.
BeantwoordenVerwijderenJe kunt overigens ook prima gewone olijfolie gebruiken hoor!