Wanneer ik geniet van speklapjes of gehaktballen eet ik daar het liefst gekookte bieten bij. Samen met aardappels en (zelfgemaakte) appelmoes is dit al jaren één van mijn favoriete Hollandse maaltijden.
Daarom wil ik jullie ook het recept van de gekookte bietjes niet onthouden!
In een gok-koolhydratenuur is de balans dan nog niet oké. Bieten zijn namelijk oranje, en aardappels en appelmoes óók. Zorg in dat geval voor een flinke portie groene groenten bij je maaltijd, en schep daar méér van op dan van de bieten en aardappels sámen. Dan is je uurtje weer mooi in balans!
1 ui
2 el azijn
1 volle el erythritol of suiker
Daarom wil ik jullie ook het recept van de gekookte bietjes niet onthouden!
In een gok-koolhydratenuur is de balans dan nog niet oké. Bieten zijn namelijk oranje, en aardappels en appelmoes óók. Zorg in dat geval voor een flinke portie groene groenten bij je maaltijd, en schep daar méér van op dan van de bieten en aardappels sámen. Dan is je uurtje weer mooi in balans!
Ingrediënten:
500 gram gekookte bieten1 ui
2 el azijn
1 volle el erythritol of suiker
2 tl olie
1 tl maizena
½ tl vleeskruiden
zout
Fruit in een pan een gesnipperde ui in een klein scheutje olie tot ze glazig zijn. Doe de geraspte bieten erbij, samen met de azijn, suiker (en zout) en wat vleeskruiden. Laat een kwartiertje zachtjes stoven en voeg zo nodig een klein beetje water toe. Los de maizena op in een klein beetje water en voeg toe. Roer goed door en serveer!
1 tl maizena
½ tl vleeskruiden
zout
Bereiding:
Controleer of de vellen van de bieten goed verwijderd zijn. Als je ze voorgekookt hebt gekocht is dit meestal al het geval. Rasp de bieten.Fruit in een pan een gesnipperde ui in een klein scheutje olie tot ze glazig zijn. Doe de geraspte bieten erbij, samen met de azijn, suiker (en zout) en wat vleeskruiden. Laat een kwartiertje zachtjes stoven en voeg zo nodig een klein beetje water toe. Los de maizena op in een klein beetje water en voeg toe. Roer goed door en serveer!
Reacties
Een reactie posten