Deze in de oven geroosterde aardappels zijn een ware delicatesse. De combinatie van citroen, tijm, rozemarijn en knoflook geeft de aardappelpartjes een heerlijke smaak.
Gebruik vastkokende aardappels, die behouden beter hun vorm.
Ingrediënten:
500 gram geschilde aardappels
handvol verse rozemarijn
5 takjes verse tijm
1 citroen
5 knoflooktenen
2 el olijfolie
zout en peper
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in de lengte in vieren. Maak, als de aardappels erg groot zijn, kleinere parten. Bij nieuwe aardappels hoef je ze niet te schillen, boen de aardappels dan goed schoon.
Doe de aardappels in een pan met koud water en breng het aan de kook. Laat de aardappelparten 7 minuten koken. Giet ze daarna af en stoom ze op laag vuur nog 1 minuut droog.
Doe nu de olijfolie erbij en bestrooi ze royaal met peper en zout. Schep de aardappels om, zodat ze allemaal een dun olielaagje krijgen.
Leg een vel bakpapier in een braadslee en verdeel de aardappels hierover.
Was de citroen en snijd hem in 8 parten. Verdeel deze met de ongepelde knoflooktenen tussen de aardappels. De tijm en rozemarijn kunnen er nu over worden gestrooid.
Bak de aardappels 30-45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Zet de oven wat lager als de aardappels te donker dreigen te worden!
Het recept voor de kip vind je hier!
Gebruik vastkokende aardappels, die behouden beter hun vorm.
Ingrediënten:
500 gram geschilde aardappels
handvol verse rozemarijn
5 takjes verse tijm
1 citroen
5 knoflooktenen
2 el olijfolie
zout en peper
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in de lengte in vieren. Maak, als de aardappels erg groot zijn, kleinere parten. Bij nieuwe aardappels hoef je ze niet te schillen, boen de aardappels dan goed schoon.
Doe de aardappels in een pan met koud water en breng het aan de kook. Laat de aardappelparten 7 minuten koken. Giet ze daarna af en stoom ze op laag vuur nog 1 minuut droog.
Doe nu de olijfolie erbij en bestrooi ze royaal met peper en zout. Schep de aardappels om, zodat ze allemaal een dun olielaagje krijgen.
Leg een vel bakpapier in een braadslee en verdeel de aardappels hierover.
Was de citroen en snijd hem in 8 parten. Verdeel deze met de ongepelde knoflooktenen tussen de aardappels. De tijm en rozemarijn kunnen er nu over worden gestrooid.
Bak de aardappels 30-45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Zet de oven wat lager als de aardappels te donker dreigen te worden!
Het recept voor de kip vind je hier!
Lekker hè? Die staan hier ook regelmatig op het menu
BeantwoordenVerwijderengroetjes
Brigitta