Dit recept bevat door de rijst en speltmeel behoorlijk wat koolhydraten.
Houd je wel van ragout, maar wil je geen rijst eten? Vervang de rijst dan eens door courgetteslierten. De ragout is natuurlijk ook lekker op een koolhydraatarme boterham of cracker!
Ingrediƫnten voor 3-4 personen:
350-400 gram kipfilet
600 gram gesneden groenten naar keuze
1 teentje gesnipperde knoflook
50 gram roomboter
40 gram speltmeel (volkoren)
peper
50 ml room
500-750 ml kippenbouillon
Bereiding:
Was en snijdt de groenten in niet al te grote stukken.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met gemalen peper en zout.
Braad in een braadpan de kip op hoog vuur in de hete roomboter, zodat de kip lichtbruin kleurt. Voeg groenten toe en bak deze een paar minuten samen met de kip zodat de groenten gaan slinken.
Doe schepje voor schepje het meel erbij en blijf het geheel goed omscheppen. Je krijgt nu een dikke brij die er niet smakelijk uit ziet, maar dit komt weer goed!
Als al het meel goed rond is geschept doe je er een lepel hete (!) bouillon bij. Roer goed door. Blijf de bouillon schep voor schep toevoegen totdat je een mooie, gebonden saus hebt die niet al te dun is.
Voeg aan het einde de room toe maar verhit de ragout daarna niet meer.
Lekker met zilvervliesrijst en bijvoorbeeld gebakken champignons.
Houd je wel van ragout, maar wil je geen rijst eten? Vervang de rijst dan eens door courgetteslierten. De ragout is natuurlijk ook lekker op een koolhydraatarme boterham of cracker!
Ingrediƫnten voor 3-4 personen:
350-400 gram kipfilet
600 gram gesneden groenten naar keuze
1 teentje gesnipperde knoflook
50 gram roomboter
40 gram speltmeel (volkoren)
peper
50 ml room
500-750 ml kippenbouillon
Bereiding:
Was en snijdt de groenten in niet al te grote stukken.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met gemalen peper en zout.
Braad in een braadpan de kip op hoog vuur in de hete roomboter, zodat de kip lichtbruin kleurt. Voeg groenten toe en bak deze een paar minuten samen met de kip zodat de groenten gaan slinken.
Doe schepje voor schepje het meel erbij en blijf het geheel goed omscheppen. Je krijgt nu een dikke brij die er niet smakelijk uit ziet, maar dit komt weer goed!
Als al het meel goed rond is geschept doe je er een lepel hete (!) bouillon bij. Roer goed door. Blijf de bouillon schep voor schep toevoegen totdat je een mooie, gebonden saus hebt die niet al te dun is.
Voeg aan het einde de room toe maar verhit de ragout daarna niet meer.
Lekker met zilvervliesrijst en bijvoorbeeld gebakken champignons.