Gegrilde courgette; een ideaal bijgerecht!

Ben je ook zo dol op guacamole, maar weet je niet waar je het, naast tortilla's en nacho's nog meer bij moet eten? Probeer het dan eens met deze plakken gegrilde courgette.
Deze courgettes kun je overigens bij heel veel verschillende gerechten serveren. Heerlijk bij de lunch (direct een mooie portie groenten die dag!) maar het is ook lekker bij bijvoorbeeld kipfilet en gebakken of gepofte aardappels.

Door wat te variĆ«ren in kruiden wordt de smaak iedere keer anders. Een smakelijke en simpele manier om extra groenten te eten. Op de foto serveerde ik de courgette op een bedje van rucola. Het vocht uit de courgettes is de dressing van de sla. Heerlijk!

Ingrediƫnten:
2 courgettes
2 el olijfolie
gemalen peper
zout
guacamole

Bereiding:
Schenk de olie in een klein kopje.
Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter en bestrijk ze nu met een kwastje met olie. Bestrooi royaal met peper en zout.

Maak een grillpan goed heet en leg de plakken in de pan. Bestrijk en bestrooi nu ook de andere kant. Draai om als er een mooie grillstreep op de onderkant gekomen is. Draai ze nu om. Vervolgens draai je ze opnieuw, maar nu leg je ze dwars op de grillstrepen. Op die manier krijg je een mooi geruit grillpatroon.
De plakken moet een bite houden, maar het vruchtvlees moet gaar zijn. Doe er een paar scheppen guacamole bij en smullen maar!

 Tip: Vind je het lastig om mooie langwerpige plakken te snijden, of passen de langwerpige plakken niet in je pan? Snijdt de courgette dan in de breedte schuin in ovale plakken.


Reacties