Dipsaus, gemaakt van verschillende verse groenten. Geschikt voor meerdere doeleinden. Lekker op brood, maar ook op een toastje of als dip voor bij chips en rauwkost.
Ingrediƫnten:
1 aubergine
1 tomaat
1/2 rode ui
1 el citroensap
2 el olijfolie extra vierge
40 gram gepelde walnoten
snufje paprikapoeder
1 teentje knoflook
2 gram zout
versgemalen peper
Bereiding:
Rooster de walnoten in een hete koekenpan zonder boter. De noten moeten niet verbranden, alleen licht verkleuren.
Ontvel de tomaat. (Snijd met een mesje heel voorzichtig een kruisje in de schil. Snijd niet te diep, je hoeft alleen maar door het vel heen! Leg hem een halve minuut in kokend water, koel daarna af in koud water. De schil is nu makkelijk te verwijderen.) Ontdoe de tomaat van zaadjes en vocht en maak blokjes van het vruchtvlees. Snijd de ui en knoflook in stukjes.
Rooster de aubergine op een grillpan of in de oven, totdat er blaren op de schil komen. Laat afkoelen in een theedoek. Snijd de aubergine in de lengte middendoor en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
Doe dit, samen met alle andere ingrediƫnten in een hoge kom en pureer met de staafmixer.
Tip:
Maak zelf heerlijke, verse, gezonde chips met de chipsmaker. Doe hier een flinke schep groentendip bij en smullen maar!
Ingrediƫnten:
1 aubergine
1 tomaat
1/2 rode ui
1 el citroensap
2 el olijfolie extra vierge
40 gram gepelde walnoten
snufje paprikapoeder
1 teentje knoflook
2 gram zout
versgemalen peper
Bereiding:
Rooster de walnoten in een hete koekenpan zonder boter. De noten moeten niet verbranden, alleen licht verkleuren.
Ontvel de tomaat. (Snijd met een mesje heel voorzichtig een kruisje in de schil. Snijd niet te diep, je hoeft alleen maar door het vel heen! Leg hem een halve minuut in kokend water, koel daarna af in koud water. De schil is nu makkelijk te verwijderen.) Ontdoe de tomaat van zaadjes en vocht en maak blokjes van het vruchtvlees. Snijd de ui en knoflook in stukjes.
Rooster de aubergine op een grillpan of in de oven, totdat er blaren op de schil komen. Laat afkoelen in een theedoek. Snijd de aubergine in de lengte middendoor en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
Doe dit, samen met alle andere ingrediƫnten in een hoge kom en pureer met de staafmixer.
Tip:
Maak zelf heerlijke, verse, gezonde chips met de chipsmaker. Doe hier een flinke schep groentendip bij en smullen maar!
lijkt me inderdaad erg lekker bij de zelfgemaakte chips! leuk.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Dank je wel!
VerwijderenDag n,
BeantwoordenVerwijderenToevallig kom ik op je site. Leuke recepten, waarvan ik vast diverse ga proberen. Heel veel zijn zonder pakjes en zakjes, zodat de e/nummers ook vermeden worden en daar houd ik wel van.
Dank je wel, dat je dit deelt.
Groetjes Tjits tjitscreaties.blogspot.nl
Hoi Tjits,
VerwijderenFijn dat je mijn recepten leuk vindt! Zelf gebruik ik inderdaad ook zo min mogelijk pakjes en zakjes, al is het zout daar de grootste reden van. Het niet binnenkrijgen van ongezonde E-nummers is natuurlijk wel een enorm fijne bijkomstigheid!
Veel plezier op mijn site, en laat eens weten wat je van een recept vond. Altijd leuk om te horen.
Groetjes,
Martine