04 mei 2012

Guacamole met tomaat

Op internet zijn talloze recepten van guacamole te vinden. Het recept dat ik gemaakt heb bevat tomaat, wat er origineel gezien niet in hoort. Ik vind het echter erg lekker, het geeft wat frisheid aan het geheel.
Je kunt de tomaat in de keukenmachine mixen met de andere ingrediënten, maar dan wordt hij bruin van kleur. Ik snijd daarom het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes en schep deze er op het laatst pas door.
Deze variant van guacamole vind ik heerlijk bij gegrilde plakken courgette.

Ingrediënten:
1 rijpe avocado                
2 kleine trostomaten (± 125 gram)
50 gram rode ui                
½ rode peper
2 tenen
1 el olijfolie 
2 tl vers citroensap                   
2 el crème fraîche
½ tl zout

Bereiding:
Verwijder de schil van de tomaat. Dit doe je door bovenin de tomaat met een scherp mes een kruisje in de schil te maken (niet dieper!) Dompel de tomaat nu 30 seconde onder in kokendheet water. Koel de tomaat onder de koude kraan. Nu kun je het velletje heel makkelijker verwijderen. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder het vocht en de zaadjes.
Snijd de ui in stukken. Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de peper en snijd hem fijn.
Wanneer je de avocado in de lengte doorsnijdt, om de pit heen, kun je hem eenvoudig halveren. De pit komt makkelijk los. Als de avocado rijp genoeg is kun je het vruchtvlees er nu met een lepel uitscheppen. Bewaar de pit.

Doe alle ingrediënten - behalve de tomaat - in een keukenmachine en mix goed. Snijd de partjes tomaat in kleine blokjes en schep deze door de guacamole.

Tip:
Wanneer je de guacamole nog even wilt bewaren is het verstandig om de pit erin te duwen. De guacamole blijft daardoor mooier van kleur!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten