Ik heb dit keer middelgrote, rijpe trostomaten gekocht. Natuurlijk kan je ook andere soorten tomaten gebruiken, maar de voorkeur gaat uit naar niet al te grote tomaten.
Deze vragen namelijk nog meer tijd om te drogen, en ze moeten echt goed ingedroogd zijn zodat er het meeste smaak aan zit.
Ingrediƫnten:
1 pond trostomaten
1 el Italiaanse kruiden
1 tl knoflookpoeder
versgemalen peper
olijfolie extra vierge
poedersuiker
Bereiding:
Snijd de tomaten doormidden (niet door de steelaanzet snijden!) en zet ze op een bakplaat bekleed met bakpapier op de bolle kan. Besprenkel de tomaten met olie en strooi daarna de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en peper eroverheen. Bestrooi daarna heel licht met poedersuiker. De suiker moet direct worden opgenomen door de tomaat, er mag dus geen witte laag suiker op komen te liggen. Even met beleid strooien dus.
Zet de oven op 100 graden en schuif de tomaten ongeveer 4 uur in de oven. En dan... smullen maar!