Gebakken knoflook-champignons

Het voedingscentrum adviseert 250 gram bereide groenten per dag te eten. Er zijn mensen die dat veel vinden, anderen draaien hun hand daar niet voor om.
Sinds ik koolhydraatbeperkt ben gaan eten, is mijn dagelijkse portie groenten aanzienlijk toegenomen. Bij het ontbijt eet ik meestal al groenten...
Bijgerechten zijn een handige manier om extra groenten te serveren.

Ingrediƫnten:
125 gram kastanje champignons
125 gram witte champignons
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt (of ½ tl pulp)
paar druppels citroensap
versgemalen peper
zout
2 el fijngehakte verse peterselie

Bereidingswijze:
Veeg de champignons schoon en draai voorzichtig de de steeltjes eruit. (Bewaar deze om te drogen!)
Snijd de champignons in vieren.
Verhit de olijfolie in een koekenpan . Doe de knoflook en het zout erbij en bak deze een half minuutje. Daarna kunnen de champignons erbij. Zet het vuur wat lager totdat de champignons de olie hebben opgenomen. Draai het vuur dan helemaal laag.
Wacht tot het vocht uit de champignons is gekomen. Dit duurt een paar minuutjes, afhankelijk van het soort en de grootte van de champignons. Draai het vuur daarna weer hoog zodat het vocht (vrijwel) kan verdampen en bak ze nog een paar minuten. Voeg hierna het citroensap, en peper naar smaak toe. Roer de peterselie erdoor en schep nog even om op hoog vuur.
Serveer de champignons in een gezellig schaaltje.

Ook heerlijk op een omelet!

Reacties

Een reactie posten